Áprily-Ravasz

tanösvény

Áprily Lajost és Ravasz Lászlót mély barátság kötötte össze. Ennek több összetevője is volt, ezeket vesszük sorra, miközben bejárjuk azt az útvonalat, amit ők maguk is sokszor megtettek a hegyen át, Leányfaluról Szentgyörgypusztára, egymást meglátogatva. Kettőjükre emlékezve hoztuk létre az Áprily-Ravasz tanösvényt, mely az Ő útvonalukat követi.

A tanösvény Leányfalun indul a frissen megnyitott Ravasz Emlékháztól és hat állomáson át (Csaba kút, Vöröskő, Vértésmező utáni rét, Patak feletti házrom, József forrás, Sóstói rét) jut el az Áprily emléktábláig, Szentgyörgypusztára, amit persze Áprily-völgynek is hívnak jó hatvan éve. Természetesen mindkét irányból végigjárható, az Áprily-völgyből is lehet indulni.

A sok arcú erdő

Szeretnénk az erdő, a természet sok arcát megörökíteni. Arra kérünk segíts ebben a nagy munkában. A dolog egyszerű: a tanösvény kijelölt 6 helyén, az adott irányba állva, készíts egy felvétel az erdőről. majd a képet küld el nekünk. Mi összegyűjtjük és hozzáférhatővé tesszük a beérkezett képeket.

Járja végig Ön is!

  • Hossza 18,5 km
  • Emelkedés 620 m
  • Indulási hely: Leányfalu RavaszHáz
    vagy
    Szentgyörgypuszta Áprily Emléktábla
  • Várható teljesítési idő: 4-5 óra
  • Pihenőhelyek száma: legalább 6

Töltse le a HuMap applikációt, mely a teljes utat tartalmazza és offline üzemmódban is működik.
Itt letöltheti a HUMap applikációt.